AsyaBayraklar

Güney Kore Bayrağı

Güney Kore

Güney Kore Bayrağı

Güney Kore bayrağı 1392-1910 de Güney Kore tarafından kullanılmaya başlanmıştır.Güney Kore Bayrağını resmi olarak Güney Kore kullanmaktadır. Bayrak Çoşan Kırallığı tarafından tasarlanmıştır. Asya kıtasında bulunur.Güney Kore bayrağının üzerinde Tegik çemberi, Cennet ve gökyüzü, yeryüzü, ateş, su simgeleri bulunur coğrafi konumu (enlem-boylam) olarak: 37°33’01.7″N 126°59’20.2″E dir. daha detaylı olarak…

 

 

 

Güney Kore Bayrağı
Ülke Güney Kore
Kullananlar Güney Kore
Kabul Tarihi 1392-1910
Tasarlayan Çoşan Kırallığı
Kullanılan renkler Kırmızı, Mavi, Siyah ve beyaz
Buluna Simgeler Tegik çemberi, Cennet ve gökyüzü, yeryüzü, ateş, su simgeleri
Kıta Asya
Coğrafi koordinat 37°33’01.7″N 126°59’20.2″E

 

 

Güney Kore Bayrağının Anlamı

Güney Kore Cumhuriyeti’nin milli bayrağı Tegıki Çosan Krallığı yönetimi tarafından benimsenmiştir. Güney Kore Bayrağının açılımı, ismini eşit olarak ve hatasız bir şekilde ikiye bölünmüş olan ortasındaki tegık çemberindedir. Bayrak modelleri arasında bu simge birbirine karşıt olan ama kusursuz bir uyum ve denge oluşturan evrensel güçlerin simgesi iki zıt ögeden oluşur: yin ve yang. Yukarıda ki kırmızı bölüm yang’ı altta bulunan mavi bölüm yin’i simgeler.

Bayrak, dört köşesindeki üçlü çizgiler karşıtlık ve uyumu anlatır. Sol üst köşedeki üç kesiksiz çizgi cennet ve gökleri, sağ üst köşesinde ki 2 kesikli çizgi arasındaki kesiksiz tüm çizgi suyu, sol tarafta bulunan alt köşedeki 2 kesiksiz çizgi arasında ki kesikli çizgide ateşi, sağ alt köşede bulunan kesikli çizgiler ise yeryüzünü temsil etmektedir. Bayrağın beyaz teması, Kore halkının katıksızlığını ve barışsever kişiliğini anlatır. Bayrağın tümü, Kore halkının evrenle birlik içinde yaşama ülküsünü simgeler.

25 Haziran 1950’de Kuzey Kore, Güney’i almaya kalktı ve bu da Kore Savaşını kıvılcımladı. Bu savaş Soğuk Savaş döneminin ilk büyük çatışmasıydı. Aynı zamanda SSCB, BM`i boykot etti ve bu durum veto haklarının bitirmelerine yol açtı. Üstün Kuzey Kore kuvvetlerinin bütün ülkeyi birleştireceği belli olunca Sovyetler Birliği’nin veto haklarını kaybetmesi ile BM böylece iç savaşa müdahale edebilme imkanı buldu. Sovyetler ve Çin, Kuzey Kore’yi her konuda destekledi. Daha sonraki senelerde Çin ordusundan milyonlarca asker Kuzey’e askeri anlamda destek olmak için savaşa katıldı. İki tarafta oluşan bu büyük gelişmelerden sonra ve sivil Kore halkının hem güneyde hem kuzeyde gördüğü büyük kayıplardan sonra savaş sonunda bir çıkmaza ulaştı. 1953`te ateşkes sağlandı; ama bu ateşkes hiçbir zaman Güney ve Kuzey tarafından imzalanmadı. Böylece yarımada iki ülke arasındaki asıl sınır yakınlarında askerden arındırılmış bölge adına ikiye bölündü. Barış antlaşması iki devlet arasında imzalanmadı. Bu teknik olarak iki ülkenin bugünde hala savaş halinde bulunduklarını gösteriyor. Kore savaşı neticesinde en az 2.5 milyon insan hayatını kaybetti. Bu bölünme artık son bulmalı, ülke bayrakları ve halklar bir an evvel birleşmesini bilmelidir.

Bir yanıt yazın