Bayraklar

Bangladeş Bayrağı

1972 yılında kabul edilen Bangladeş ulusal bayrağı günümüz de hala aktif bir şekilde kullanılmaya devam edilmektedir. Bangladeş ulusal bayrağı zemin rengi olarak yeşil rengini kullanmaktadır. Yeşil zemin üzerine kırmızı renkli bir yuvarlak mevcuttur. Ülkenin ilk kullandığı bayrağa çok benzeyen bir bayrak tasarımı kullanılmaktadır. Bangladeş’in eski bayrağının ortasındaki kırmızı yuvarlak iççinde güneş sembolü mevcuttu, ancak yeni bayrak tasarımında böyle bir güneş sembolü yok.

Bangladeş bayrağı, yeşil zemin ile ülkenin ne kadar bereketli topraklara sahip olduğunu, yuvarlak kırmızı sembol ile de yeni doğan güneşi sembolize etmektedir. Milattan Önce 1000’li yıllara kadar dayanan köklü tarihi ile gerçek bir millet olarak varlığını bugün de sürdürmeye devam etmektedir. Ülkenin keşfedilmeye hazır tarihi ve kültürel yapıları değerli ziyaretçilerini bekliyor.

Bangladeş Bayrağı Hakkında Bilgi

Güneydoğu Asya ülkelerinden bir tanesi olan Bangladeş, Avrupa Birliği değerlendirmelerine göre toplam 165 milyon nüfusu ile en kalabalık sekizinci ülkelerinden birisi olmuştur. Bu ülkenin resmi adı Bangladeş Halk Cumhuriyetidir. Anlamı ise Bengal’in Ülkesidir. Dünyanın en kalabalık sekizinci ülkesi olarak bilinmektedir. Bangladeş Bayrağı 1972 yılında kabul edilmiştir.

banglades-bayragi
banglades-bayragi

Bangladeş, 1971 yılına kadar Pakistan’ın bir eyaleti idi. Pakistan’a bağlı bir bölge iken bir yıl da yapılan çatışmalar ve harekâtlar ile 1972 yılında özgürlüğünü eline almıştır. Pakistan’dan önce de İngilizlerin sömürgesi olarak Bengal eyaleti olarak anılırdı. Dünyanın en kalabalık nüfuslarından birine sahip olan Bangladeş, yıl boyunca çok yoğun nem ve sıcak havaya maruz kalmaktadır. Tropikal iklim yaşayan Bangladeş’e ziyaretleriniz sırasında Mart ve Mayıs ayını tercih etmemenizi öneririz. Bangladeş’te Mart ve Mayıs ayında, yıl boyunca yaşanan en sıcak havanın bu aylarda olduğu tekrar tekrar hatırlatılmalıdır.

Bangladeş’e Ne Zaman Gidilir?

Güneydoğu Asya’nın vermiş olduğu tropikal sıcaklıklar sebebi ile Bangladeş yıl boyunca sıcak ve nemli bir ülkedir. Yılın belirli dönemlerinde artan yağışlar sebebi ile hayatın birçok kez felç olabileceği görülmüştür. Muson yağmurlarının en büyükleri bu ülke üzerinde özellikle gerçekleştiriliyormuş gibidir. Bangladeş’e ziyaretleriniz de mutlaka meteorolojiden bilgi alarak program yapmalısınız. Ülkeyi ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız için en uygun tarih, Mart başına kadar olan süredir. Mart’ın ilk günlerine kadar tropikal sıcaklık etkisini gösteremeyeceği için çok rahat bir şekilde bu ülkeyi gezebilirsiniz. Ancak Mart ayından sonra bir program düzenliyorsanız tropikal sıcaklıklara hazırlıklı olmalısınız.

Mart ayı ve önce ki aylar da hava sıcaklıkları diğer aylara göre çok daha düşük seyredeceği için çok daha serin bir hava ile karşılaşacaksınız. Bizim ülkemiz de görülen iklim şartları ile karşılaştırmayın, çünkü burada kış yaşanmıyor. Ancak buna rağmen ülke de sel, deprem ve heyelan gibi doğal afetler ile karşılaşmanız da oldukça mümkün bir durumdur.